Vi har testet hvad der er bedst for dine øjne

Mange mennesker oplever mange problemer med deres øjne. Hvad end det er at man oplever problemer med at have ondt i øjnene efter en lang arbejdsdag foran skærmen eller man har svært ved at se hvad det er der står på tavlen i undervisningen så er det alt sammen noget man skal tage godt hånd om. Øjnene er nemlig ikke sådan lige til at skifte ud, og hvis der laver store skader på dem. Så er det dyre og meget risikable operationer du skal ud i.

Øjenøvelser

Der findes en række øvelser du kan lave for at stimulere dine øjne. Det vil træne dem til at være bedre og du dermed kan se meget bedre i det lange løb. Sørg for at lave træningen med dine øjne jævnligt og find eventuelt nogle øvelser der passer til dig på nettet eller hos din optiker.

Skærmbriller

Hvis du har problemer med at du får ondt i øjnene efter en lang arbejdsdag foran skærmen, så kan det være du skal have fat i et par skærmbriller. De vil være med til at blokere for noget af det lys som din skærm sender ud og som dine øjne måske ikke har så godt af efter mange timer. Mange oplever i hvert fald at det hjælper dem at få et par skærmbriller på og kan pludselig sagtens sidde en hel dag og arbejde.

Synsprøve

Hvis der ikke er noget af de der virker, så kan det være du skal have foretaget en synsprøve for at se om du måske skal have briller og at dit syn allerede nu er mangelfuldt. Det er ingen skam at have dårligt syn. Det handler blot om at tage hånd om det i tide så det ikke bliver værre. Det kan også være farligt for dig hvis du f.eks. kører bil uden at kunne se.

- Indsat billede -