Vælg den rette pavillon

Hører du til de mange mennesker, der ikke har noget maksimum hvad angår tid tilbragt i haven? Mange af os danskere, nyder at bruge solskinstimer i haven – ja, selv når vejret ikke viser sig fra den bedste side, er der mange af os, som slet ikke kan få nok!

Et tæppe og en varm kop kaffe, så kan vi være ude under (næsten) alle forhold. Er du typen, der skal have en pavillon, så kan du passende gør dig disse overvejelser og få fat i den helt rette model.

Tænk over behovene

En pavillon er i høj grad et redskab, som sikrer, du, din familie og andre kan få flere kvalitetstimer med mulighed for at sidde udendørs. Men der kan være stor forskel på behovene til den enkelte pavillon.

Skal den først og fremmest bruges om sommeren, er overdækning måske rigeligt – mens en pavillon, der bruges hele året, vil have godt af at være lukket til, så den nærmest agerer som en udestue. Ligeledes skal du tage stilling til, om den skal bruges til mange mennesker eller få. Det har naturligvis stor indflydelse på de krav, der er til størrelsen.

I forhold til netop at vælge størrelse, så er det et godt råd at vælge en størrelse større, end det du oprindeligt påtænker. Årsagen er, at man typisk finder ud af, hvor hyggeligt det er at tilbringe tid med gæster derude, at der er plads til lidt ekstra opbevaring og at det bare er rart at kunne indrette sig med lidt ekstra plads.

Den rette type

Når du har erkendt dine behov, er det tid til at finde en passende type. Der findes har en god del af variationer, som tillader dig at finde den rette løsning til haven.

Der er den klassiske ottekantede udgave i træ med tagdækning, der er udgaver i glas, der er modeller i fibermaterialer (som også er vejrbestandige) og så er der kombinationer af alle dele.

Den rette type handler naturligvis også om flot design. Se eksempler her.

NB! Husk desuden at tænke rengøring og vedligeholdelse ind i billedet. Er der mange kanter, kan det kræve ekstra rengøring, ligesom træ også kræver løbende behandling.

- Indsat billede -