Tavler eller whiteboards?

Hvad er bedst? En klassisk sort tavle, som kan bruges til at skrive ugens gøremål, indkøbsliste eller lignende, eller er det i stedet et whiteboard, som kan bruges til det selvsamme, men hvor der bruges tuscher i stedet for kridt. Alt andet lige kommer det naturligvis an på, hvad I du eller I har i tankerne i forhold til brugen af tavlen. Skal den bruges til førnævnte praktiske elementer, eller skal den i stedet bruges til at tegne på og lave sjov med. Måske skal den også bruges til arbejdsmæssige opgaver.

 

Skal du bruge en tavle eller lignende til arbejde, vil vi uden tvivl anbefale, at I eller du køber et whiteboard. Her kan der nemt skrives og tegnes netop det, der er behov for, uden at fingre eller hænder bliver helt sat til med kridt. Det er samtidig mere behageligt for hænderne at have en tusch at tegne og skrive med i stedet for et tyndt stykke kridt. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger et whiteboard, skal du også købe nogle særliige tuscher, som kan bruges til den blanke overflade og som nemt kan fjernes med en klud.

Du kan finde et fint udvalg af denne type tavler her.

 

Vælger I omvendt at købe en klassisk sort tavle med kridt, som man kender det fra de fleste undervisningsinstitutioner, er det måske mere for det æstetiske udtryk i hjemmet samt måske for børnenes skyld. Det er hverken mere praktisk eller mere hygiejnisk, men det kan se meget hyggeligt ud. Af samme grund ser man også mange cafeer og barer have sorte tavler ude foran deres hovedindgang, da det godt kan virke lidt for ”corporate”, hvis der hænger et hvidt whiteboard med rød eller blå skrift. Så er det i nogles øjne pænere, hvis det er hvidt på sort.

- Indsat billede -

Tavler eller whiteboards?