Stor forskel på pejsebrænde

 

Der er mange der har en brændeovn eller en pejs. Det er naturligvis ikke mange, der har den som den primære opvarmningskilde i deres helårsbolig. I sommerhuse, er der dog mange steder, hvor det er tilfældet. Det er derfor heller ikke lige meget hvilken type brænde man bruger. Der er nemlig meget  stor forskel på kvaliteten og effekten. Ligesom det er tilfældet med eksempelvis træpiller, er der stor forskel på den effekt man får, alt efter hvad man vælger.

 

Det kan naturligvis være tillokkende og gratis, at finde noget brænde i en nærliggende skov. Man kan også fælde et træ og save og hugge dette til brænde. Det er dog langt fra altid, at det er det mest hensigtsmæssige, hvis man gerne vil have en effektiv brændeovn eller pejs. Som udgangspunkt siger man nemlig, at nyfældet brænde skal tørre i mindst et år, før det er klart til at blive brændt.

 

Især når det kommer til pejsebrænde, er det vigtigt at følge eller råd og regler, da der er større risiko for røg i rummet, end i en brændeovn, hvor det er mere lukket. Du kan købe pejsebrænde så du slipper for at skulle spekulere på tørring af brændet og om det er tørt nok, eller der stadig er fugt i det. Man kan naturligvis også købe træbriketter, men det fjerner lidt af hyggen. Desuden så brænder almindeligt kløvet træ renere, og er derfor bedre for miljøet, også selvom briketterne har en høj brændværdi.

 

Det er en god ide at bruge forskellige typer af træ, når man brænder af. Helt generelt kan man dog sige, at bøg, eg og ask er de typer med den højeste rumtæthed og derfor også nogle med rigtig høj brændværdi.

 


Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/bedstitest.net/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4206

- Indsat billede -