Spar penge i hverdagen

Du kender det nok. Der er så mange ting at bruge penge på hele tiden. Det gælder både faste udgifter, husholdning og almindeligt forbrug i hverdagen. Pengene kan hurtigt slippe op, så der ikke er flere til alt det lidt sjovere. Men hvad kan du gøre for at spare nogle penge?

Tænk på de små ting

Det er tit de små detaljer, der kan gøre en forskel i det store hele. Hvis I sammen i husholdningen husker på alle de små ting, kan det i sidste ende gøre en væsentlig forskel. Det er f.eks. sådan noget som altid at slukke lyset, hvor det ikke er nødvendigt at have tændt. Husk at slukke stikkontakter, hvor der sidder diverse apparater i. Om sommeren kan det tit være en vane at tænde lyset, når man f.eks. går ind på badeværelset, selvom det faktisk slet ikke er nødvendigt.

Lav mad selv

Med en travl hverdag, kan det være virkelig nemt at ty til at købe fastfood eller færdigretter. Dog er det meget dyrt i længden i forhold til, hvis du laver maden selv. Hvis du i stedet laver en madplan hver uge og laver hjemmelavet måltider, vil du kunne spare en god portion penge. Hvis du hver uge sætter dig med ugens tilbudsaviser og sammensætter en madplan ud fra det, vil du både spare penge, fordi du spotter gode tilbud, men også fordi du handler ind færre gange på en uge. Hvis du handler ind sjældnere, bliver du heller ikke konstant fristet til en masse spontane køb.

Tag kortere bade

Du har hørt det før, men skær ned på dine brusebade. Det er en kæmpe kilde til spildvand og derved spildte penge, da vi ofte tillader os selv lige at stå bare lidt længere i badet, men hop ud. Et godt tip er at sætte et stopur for hvor langt badet må være.

- Indsat billede -