Spar på vandregningen

Drikkevand er dyrt i Danmark, men der findes mange måder at spare på. Du opsamler måske allerede regnvand til vanding i haven, men med et husvandværk kan du også gøre brug af vandet til vaskemaskinen eller til skyl i toilettet.

Hvad er et husvandværk

Et husvandværk består af 3 dele:

  • En pumpe
  • En tryktank
  • En pressostat

 

Et husvandværk kan suge vand fra en regnvandstønde, en brønd eller en udendørs cisterne og så levere vandet med et konstant tryk derhen hvor du ønsker det. Det kan f.eks. være til vaskemaskinen eller toiletskyl eller til vanding i haven, bilvask eller noget helt andet. Dog er vandet fra et husvandværk ikke godkendt til drikkevand, størstedelen af danskernes vandforbrug går dog også til andre ting end drikkevand og madlavning.

Faktisk er toiletskyl en af de ting vi bruger mest vand på, og det er egentlig lidt spild at bruge rent drikkevand på det når der findes mange andre løsninger.Spar mange penge med et husvandværk, da et husvandværk kan reducere dit forbrug af brugsvand med op til 60%, det er både godt for miljøet, men også for din økonomi.

Dårlig lugt kommer ikke fra vandet

Nogen tror at hvis man bruger andet en brugsvand i sit toilet og andre steder i boligen kan det være med til at skabe dårlig lugt, men det er ikke korrekt. Oplever du en dårlig lugt fra dine installationer som f.eks. ved toilet, håndvask, eller bruser så kan det i stedet for være vandlåsen den er gal med. Hvis din vandlås ikke virker korrekt eller er tilstoppet med gamle madrester eller andet, så kan det være det er på tide at investere i en ny selvrensende vandlås.

Det er ikke særlig kompliceret selv at skifte din vandlås, og det er nemt at finde en relativt billig en af slagsen.

 

 

 

- Indsat billede -