Sådan får du mest ud af logomærkater

Mange har for alvor fået øjnene op for at benytte klistermærker som en del af deres markedsføring.

Klistermærkerne er typisk set som enten logoer eller som dele af bestemte kampagner, hvor der henvises til websites, hvor de potentielle lunder kan finde yderligere information – og derved muligvis vil købe eller kontakte virksomheden.

Det er en relativ billig måde at markedsføre sig på – særligt hvis man som virksomhed kan skabe et visuelt resultat, som folk gerne deler eller sætter på deres genstande (f.eks. computer, telefon, cykler etc.), hvormed andre ser dem. Den type eksponering kan vise sig som særdeles værdifuld – ikke mindst med tanke på, at man ofte eksponeres af målgruppen iblandt dennes omgangskreds, hvormed der bliver tale om personer med samme karakteristika. Det øger chancen for et køb.

Tænk over kvalitet og distribuering

En af de vigtigste ting ved fremstilling af logomærkater og klistermærker er kvaliteten. Kvaliteten har en psykologisk stor effekt. Tænk bare, hvordan man forbinder kvalitet i et print med kvalitet fra afsender, hvorimod et slidt og opløst klistermærke vil sende nogle andre og langt mere negative signaler.

Derfor skal mærkerne gerne leveres med stærke overflader og med høj trykkvalitet. Du kan bestille her, hvis du ønsker en kvalitet, der er med til at fremstille dig mest fordelagtig som afsender.

Selve printet skal derimod fintænkes i samarbejde med virksomhedens kreative afdeling eller det reklamebureau, virksomheden anvender. Dette er ikke så væsentligt i forhold til selve printkvaliteten, men det er ganske givet essentielt, at klistermærket fanger interesse, og at der er genkendelighed, så man som afsender får mest mulig ud af sine eksponeringer. Det skal naturligvis forstås som sandsynligheden for at blive genkendt, lige så vel som matchet mellem printet og f.eks. hjemmesiden. Når vi bevæger os ind på en ny hjemmeside, er det f.eks. enormt vigtigt, at vi genkender afsender og budskab – altså at der er message match og visuelt match. Ellers plantes der frø af usikkerhed, hvilket kan påvirke konverteringen negativt.

Husk desuden at få distribueret de rette steder. F.eks. trendy cafeer, sammen ved varekøb, i gaveæsker og meget mere. Jo bedre du kan ramme din målgruppe i deres naturlige omgangskredse, jo mere stiger din chance for at generere nye salg.

- Indsat billede -