Sådan får du den bedste hængekøje

Der findes nok ikke mange lige så gode måder at slappe af på, som ved at lægge i en hængekøje og dase. Det at lægge i en god hængekøje, indånde den friske luft, mærke solens blide stråler og måske nyde en god bog eller bare lyden af ingenting kan for mange have en helt terapeutisk virkning. Vi glemmer den stressede hverdag og giver os i stedet hen tik nydelsens sjælelige univers, der er fyldt med smil, ro og indre glæde.

Udendørs eller indendørs?

En god hængekøje kan både høre til i haven eller indendørs. De fleste, der har den indendørs, bruger den til ren afslapning eller måske ligefrem som et designelement.

En decideret indendørs hængekøje kan dog ikke tale at være ude natten over, og derfor er den mest kendte da også den udendørs udgave. Her er der typisk tale om en meget stærk model, da man ikke blot slapper af i den, men også oplever, at børnene leger i den eller slapper af i den med deres venner. Det stiller naturligvis krav til en vis robusthed. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at en hængekøje på stativ ikke er det bedste valg, hvis der er børn i familien, der påtænker at gynge vildt i køjen. Særligt fordi børnene kan gynge ind i stativet og komme til skade, hvis det går tilstrækkeligt vildt for sig.

Den rette type?

De fleste husker måske blot én slags hængekøje fra bedsteforældrenes have, men i dag findes der et bredt udvalg af forskellige typer med unikt design. Overordnet set kan de dog koges ned til tre typer: den brasilianske stofhængekøje, den mexicanske nethængekøje og den danske af sejldug.

Så hvad er den rette type? Det afhænger af, hvordan du vil anvende den. En nethængekøje lufter bedre, hvormed man lettere forbliver afkølet. Den brasilianske type er typisk produceret i et helt stykke stof, hvilket tager vinden og gør det lettere for børn at lege i den (da der ikke er huller som i nettet), mens den danske er stærk og robust i kraft af den meget solide sejldug.

Du får en rigtig god hængekøje fra 750-1000 kroner. Se mere her og nyd en sommer i luksus!

- Indsat billede -