Sådan kan du bedst komme dig over en hård træning

Vi er sikkert en masse der har prøvet det. Lige at tage de ekstra kilometer på løbeturen, lige smide de ekstra kilo på i fitnesscentret eller lige at give sig ekstra meget til den fodbold eller håndboldkamp. Når man er i øjeblikket, så føles det rigtig godt og man har overskuddet og energien til det. Men dagen efter kan man godt mærke at kroppen er hårdt ramt og man derfor ikke har samme energi niveau i dag som man havde i går. Det er helt naturligt og det hjælper blot kroppen til at udvikle sig så du i fremtiden kan give dig endnu mere oftere. Men hvad skal man gøre lige nu og her mens hele kroppen gør ondt?

Spis godt

Efter en hård træning er det vigtigt at man spiser godt. Det skal både være protein og kulhydrater man skal have masser af. Protein til at hjælpe kroppen opbygge musklerne igen og kulhydrater så kroppen har noget energi den kan arbejde med. Spis gerne så hurtigt som muligt efter træningen

Masser musklerne ud

At få massage er noget af det bedste man kan gøre for sig selv. Dog kan det også være dyrt og derfor er der heldigvis meget man kan gøre selv hvis man har de rette redskaber. Hvis du træner meget og særligt i en sport hvor du bruger benene meget, så er en foam roller noget af det bedste du kan anskaffe dig. Det kan massere benene ud efter hver træning og undgå knuder.

Brugt kompression

Du har helt sikkert hørt om kompressionsokker og hvordan de hjælper med at yde mere. Men der findes faktisk også noget du kan gøre efter følgende, f.eks. med disse recovery boots kan du komme dig meget hurtigere og restitutionen i benene vil gå langt hurtigere end hvis du ikke brugte noget kompression.