LEGO: Er den danske legetøjsgigant stadig på tronen?

LEGO er et af de førende brands i verden. Sådan har det været længe, og sådan vil det formentlig blive ved med at være i lang tid. Men hvordan forholder det sig egentlig? Sidder de stadig tungt på tronen, når det kommer til kreativt legetøj, der henvender sig til børn, unge, voksne og gamle? Ja, alle kan ‘lege’ med LEGO. Det er ikke noget, du bliver for gammel til, for det kan bruges i mange forskellige henseender og til forskellige formål.

Der findes endda eksempler på arkitekter, der anvender LEGO-klodser til at bygge projekter med. Projekter, der ikke alene henvender sig til børn; langt mere komplekse projekter. Og det er hér LEGO virkelig har sin force. Det bliver taget seriøst, og ses ikke udelukkende som legetøj, der henvender sig til børn. Voksne kan få lige så meget ud af det. Også i professionelt øjemed.

Derfor er der ingen tvivl om, at LEGO altså stadig sidder solidt på tronen, når det kommer til legetøj. Der findes ikke nogen konkurrenter på lige netop dette punkt, selvom der dog findes forskellige andre ‘alternativer’ fra konkurrende brands. Der er dog ingen af disse, der har formået at holde sig relevante, hvilket igen leder os til LEGOs helt klare fordel; at de er enere i en branche, hvor der findes mange forskellige spillere. Eksempelvis BRIO, der også har godt fat i de unge, men ikke helt på samme måde formår at holde sig relevant, efter børnene vokser op.

Det kræver sit. Især når denne position skal bibeholdes gennem så mange år, som LEGO har formået at gøre det. Det betyder altså, at LEGO i dén grad er bedst i test — og virksomheden (samt deres produkter) får selvfølgelig de varmeste anbefalinger herfra.

- Indsat billede -