Køb af jordredskaber

Når man arbejder med landbrugsmaskiner som traktorer, bør man være ekstra opmærksom på hvilket tilbehør, man har brug for, uanset om dette er en hobby eller hverdagens arbejde. Indenfor traktortilbehør er der to forskellige kategorier: Græsredskaber der primært handler om plejning og såning af græs og hø produktion, og jordredskaber der handler om såning, pasning og høstning af afgrøder:

Såning

Plove er et klassisk jordredskab, der bruges til at løsne og vende jorden, de findes både i form at den klassiske traktor plov og til kompakttraktoren.

Stennedlægningsfræsere, en stennedlægningsfræser kan monteres til traktoren og sørger for at forberede jorden til såning. Dette gør maskinen ved at benytte knive og modsat rotation så stenene på markene bliver lagt under det øverste så lag, dette gør også at mængden af sten traktoren støder på ved høstningen bliver minimeret og man undgår altså unødvendig skade. Man kan også montere en såkasse, så der bliver sået direkte efter, at stenene er fjernet.

Gødning

Gødningsspredere sørger for at fordele gødningen jævnt og præcist for at effektivere dit landbrug. Når der ikke er brug for spredning af gødning, kan gødningssprederen også fungere som en saltspreder til vintertiden. Den kan derudover også kombineres med en kartoffelmaskine for at sprede gødning efter placering af kartoflerne.

Traktorudstyr er store og ikke ligefrem billige redskaber, derfor kan man hurtigt blive fristet til at købe brugte varer. Dog bør man i dette tilfælde tænke kvalitet før kvantitet, og hvis landbrug skal sikre en del af din indtægt, bør du se på køb af nye maskiner som en investering. Kvalitet der holder lang tid, betyder også at prisen er højere, men husk altid at købe dine maskiner fra hjemmesider der har bredt udvalg. Vælger du alligevel at købe redskaber brugte, bør du være ekstra opmærksom på slitage og fejl. Bed om at få maskinen startet og vær opmærksom på mislyde.

- Indsat billede -