Jotun laver den bedste maling

Folk der siger, at maling er maling, har sandsynligvis aldrig prøvet at male. I hvert fald er der meget stor forskel på maling i kvalitet, men bestemt også i pris. Der er mange, der meget fejlagtigt, går efter den billigste maling, hvis de skal male lejligheden, huset eller hvad det nu måtte være.

Hvis du har skulle male, har du sikkert også prøvet at skulle male det samme sted flere gange, da malingen ikke var dækkende første gang. Dette kan man stort set aldrig komme uden om, især ikke hvis der skal males en ny farve. Vælger man en helt billig maling med dårlig dækkeevne, vil det ofte være nødvendigt at male minimum et ekstra lag, hvilket hurtigt kan betyde mange timers ekstra arbejde, der kunne have været undgået ved at vælge en bedre maling.

Der findes mange producenter af maling, og der er mange der er rigtig gode, og så er der nogen, der er knapt så gode. Blandt de bedste finder man den norske producent Jotun, som laver maling til stort set alle formål. En stor undersøgelse i forbrugermagasinet Tænk udnævnt Jotun til at være den bedste producent af maling.

Testen viste entydigt, at den billigste maling også var den dårligst dækkende og generelt den dårligste. Der var flere mærker i mellemklassen, der klarede sig fornuftigt, men hvis man virkelig vil have kvalitet, så koster det lidt mere, og Jotun er mærket man bør gå efter.

Selvom Jotun generelt befinder sig i den dyre ende, kan det godt lade sig gøre, at finde det til fornuftige priser. Hos Danmaling.dk kan det eksempelvis købes til omkring halvdelen af prisen.

- Indsat billede -