Hundefoder: Skal jeg vælge det dyre eller det billige?

Godt hundefoder er helt essentielt for hundens sundhed og velvære. Der findes rigtig mange varianter, og man kan hurtigt blive fristet til at købe det billigste — men hvor stor forskel er der egentlig på de billige og de dyrere varianter? Vi har researchet lidt på emnet og nået frem til en konklusion; det kan ikke altid betale sig at købe det billige foder. I hvert fald ikke, hvis man ønsker en sund og rask hund med sundt overskud og energi.

 

Hvad er forskellen på dyrt og billigt hundefoder?

Der er stor forskel på, hvilket hundefoder du vælger. Især hvis du går efter det billige, kan det mærkes. Hundefoder skal nemlig indeholde de helt rigtige mængder af vitaminer, proteiner, mineraler, fedt og kulhydrater. Det er endda et krav for, at det kan sælges som hundefoder. Hunden kan altså godt leve af det billige foder, men vil dog have bedre af at blive fodret med de dyrere varianter, som ofte indeholder flere af de rigtige ingredienser. Og med rigtige menes der dem, der bidrager til, at hundens helbred styrkes.

Gå efter det hundefoder, der har det rette indhold af kød og kulhydrater. Det kan godt fås til billige penge — eller det, der betegnes som værende i mellemprisklassen — da producenterne af dette hundefoder venter, til de mere luksuriøst producenter har forsket og lanceret et nyt produkt. Herefter kan de billigere producenter kopiere dette.

Den helt store forskel på billigt og dyrt hundefoder er altså, at det billige ofte er en form for kopivare, hvorimod det dyre er produceret af brands, der hele tiden udvikler deres produkter. De forsker i, hvad der kan gøres for at optimere produkterne. En af disse producenter er danske Essential Foods, hvis hjemmeside du kan finde her, der producerer kvalitetshundefoder.

 

Hvad skal man vælge?

Der er ikke noget entydigt svar på, om man skal vælge det dyre eller det billige foder. Generelt skal man dog holde sig fra det billigste — men det er altså muligt at få hundefoder i mellemklassen, der bidrager til øget velvære og sundhed hos hunden.

Dog er det værd at huske på, at det bedste næsten altid vil være det, der er dyrest, da det er dem, der forsker mest i emnet og derfor er hurtigst med udviklingen. Desuden er det disse fabrikanter, som dem i mellemklassen kopierer, hvorfor det er værd at støtte disse mærker.

- Indsat billede -