Guiden til dig, som skal starte i 1.g

Når man går fra folkeskolen til gymnasiet, kan det føles som en kæmpe omvæltning. Måske man ikke længere skal gå med de samme klassekammerater. Derudover skal man jo også sige farvel til de lærere, man har haft længe. Det er også en ny skole, som man starter på. dette kan måske føles overvældende, og som om, at det ikke vil lykkes.

 

Det er dog vigtigt at huske, at alle andre har det på samme måde. Alle er lidt nervøse på deres første dag. En ting du kan gøre, for at være mindre nervøs, er at have styr på dine skolesager. Det betyder for eksempel, at du skal have en ordenligt bærbar computer klar, det kunne f.eks være en Dell. Sådan en kan du finde ved at klikke her.

 

Lav en liste over alle de ting, som du skal have

Selvom man nok i forvejen har en masse af de ting, som man normalt bruger i skolen, så kan det være en god ide at opgradere det hele lidt, når man starter på gymnasiet. Her skal man nemlig være skarp, og det går ikke, at man mangler nogle skoleting.

 

Sørg for at have et godt penalhus, der indeholder alle de ting, som det skal. Sørg for at have din computer opladet, når du møder i skole – sørg også for at have en oplader med hver dag.

 

Tag skolen seriøst – for dit eget bedste

Gymnasiet handler ikke kun om læring. Det handler også om nye venner og en masse nye sociale sammenhæng. Selvom alt dette er rigtig fedt, er det vigtigt at fokusere på sin læring. Husk at engagere dig i timerne, og tag en masse noter.

 

Det vil gavne dig, når du engang skal op til dine afsluttende eksamener. Det handler om at holde en god balance mellem læring og socialisering – på den måde er det optimalt for dig.

- Indsat billede -