Gode råd til dig, der snart er færdig med din uddannelse

Du kan slet ikke forstå det måske, men du er snart et sted i dit liv, hvor uddannelse er forbi, og du skal derfor snart ud på det rigtige arbejdsmarked. Det er en spændende tid i dit liv, hvor der sker mange ændringer, men du føler dig måske også rimelig klar til det. Du vil gerne videre og ikke længere stresse over eksaminer og pensum. Men der er også flere ting i dit liv, der ændrer sig, og det skal du også være klar på. Vi giver dig et par gode råd, så du kan få en god start på dit nye liv.

Praktiske ting

Der kommer også til at foregå flere praktiske ændringer, da du nu skal ud og arbejde. Det betyder også, at det er en meget god idé at finde ud af a-kasse. Det er en god idé at tilmelde sig a-kasse, så du ikke ender uden indkomst eller noget, hvis du står uden arbejde. Det kan være ret kritisk, og derfor er det godt at passe på sig selv i fremtiden – vælg a-kasse med omhu og den, der passer dit fag.

Løn

Du kommer til at opleve en stor stigning på din løn, når du tidligere har fået SU. Det betyder også, at du måske også snart kan være klar til at flytte ud af den lejlighed og finde noget lidt federe at bo i.

Nye arbejde

Dit nye arbejde er helt sikkert også noget, som du synes er meget spændende, og du bør også være opmærksom på, hvilke byer, som du ansøger om job til. Hvis det er en by længere væk, er der jo flere overvejelser, der kommer på spil. Vil du flytte? Skaffe en bil? Med en højere indkomst, bliver det nok ikke et problem med køb af ny bil.

- Indsat billede -