Fungér bedre om dagen ved at ligge godt om natten

Sengekomforten betyder usandsynligt meget for kvaliteten af vores vågne timer. Sover vi ikke godt og behageligt om natten, får vi svært ved at fungere i hverdagen.

Nemmere og billigere med topmadras

Topmadrasser kan have en kæmpe indflydelse på søvnkvaliteten. Synes du, det er irriterende, at man ikke kan vaske sin madras indimellem, vil et godt råd være at anskaffe dig en topmadras. Betrækket kan vaskes lige så ofte, som man ønsker. I øvrigt er det både billigere og nemmere at udskifte en topmadras end hele sengen pga. slid. To typer af topmadrasser er memory foam og naturlatex. Memory foam er til dem, der har brug for at få aflastet de dele af kroppen, der vejer mere, og derudover er det også bare rart at synke ned i en madras, der er designet til at forme sig efter din krop. Topmadrasser af naturlatex er bedre til at aflede varme, fordi de er ventilerende. De er en smule fastere end dem i memory foam, men det kan både være en fordel og en ulempe. Naturlatex er desuden miljøvenligt og mere allergivenligt, da det er et naturligt materiale.

Vælg en topmadras, der skåner din krop

Din topmadras skal helst hverken være for blød eller for hård. Er den for hård, risikerer du at få gener i nakke og ryg, men hvis den er for blød, kan du opleve led- og muskelsmerter, da kroppen vil blive presset sammen på en uegnet måde. Målet for en topmadras er, at rygsøjlen kan være lige, når man sover. Det føles ikke bekvemt, hvis den er skæv, og det vil også kunne forårsage skader. Heldigvis kan man oftest fornemme ved afprøvning, om det er den rette topmadras. Er man på udkig efter en topmadras til en elevationsseng, er det vigtigt at købe en designet specifikt til elevationssenge for at kunne udnytte sengens funktioner.

- Indsat billede -