Den bedste grillpande

Lige nu siger kalenderen juli, hvilket også betyder, at det burde være sommer og højsæson for at tænde grillen. Det er dog ikke lige nødvendigvis tilfældet i øjeblikket, og med temperaturer under 20 grader og en jævnlige byger er det meget fristende at blive indendørs. Dette kan også være hyggeligt, men det gør det alt andet lidt mere besværligt at grille. Derfor har vi hjulpet lidt, og kigget på deres bedste grillpander, der kan være et alternativ til Weberen, eller hvad du ellers måtte have stående udenfor.

Der er mange producenter at grillpander, hvor de mest kendte og største nok er Tefal (ikke mindst deres Jamie Oliver serie), OBH Nordica, Eva Trio og så Le Crueset, der er i den dyrere ende. Det er dog også hos sidstnævnte, at vi finder vinderpanden. Frankse Le Creuset har nemlig gang på gang formået, at lave pander der imponerer i alle test, og samtidig ser lækre ud. Når man laver mad, handler det også om æstetikken, og her er Le Creuset længder foran konkurrenternes lidt kedelige udseende.

Den mest kendte og bedste model er deres støbejernsgrillpande, der fås i enten 20×20 eller 26×26 cm. De har dog også lavet en “ny” udgave af den klassiske udgave, hvor bredden er udvidet til 32 cm, og giver plads til endnu flere bøffer. Da det er støbejern blive hele panden varm og giver derfor den bedste varmefordeling, og er også grunden til at den vinder den ene test efter den anden. Det eneste minus ved panden er prisen, som ligger på omkring små 1000 kroner, alt efter farve og lignende. Det er naturligvis en lidt høj pris, men i forhold til hvor mange kroner kød der bliver stegt på den for, er det bestemt investeringen værd.

Vi anbefaler at du køber et rigtig godt stykke US kød, eventuelt en ribeye til din nye pande, så finder du hurtigt ud af, at det var pengene værd. Panderne kan købes i de fleste større forretninger der sælger køkkengrej som Imerco, Inspiration, Magasin og lignende. Gode bøffer kan eksempelvis købes hos Kronekod.dk der er specialiter i luksuskød (se mere om dem her).

Generelt bør du gå til specialister, slagtere, eller butikker med egne slagtere, hvis du vil have det bedste kød og ikke altid tage til takke med hvad kølediskene tilbyder dig.

- Indsat billede -