De bedste tips til en klimavenlig bolig

Ønsker du at leve endnu mere klimavenligt? Klimaet er et hot emne i medierne, blandt landets politikere og blandt befolkningen. Det er ikke uden grund. Vil vi stoppe udviklingen af de menneskeskabte klimaforandringer, kræver det handling nu. Som almindelig person er der faktisk meget, du selv kan gøre for at leve endnu mere klimavenligt. Et godt sted at starte er ved din bolig. Herunder får du de bedste tips til en klimavenlig bolig.

Udskift husets slidte og gamle ruder

Bor du i et ældre hus? Så trænger ruderne i huset måske til at blive skiftet. Hvis ruderne i huset er tynde og beskadiget, siver varmen fra huset direkte ud i luften. Det koster dyrt – både på klimakontoen men også på din pengepung.

Udskift husets ruder til isolerende termoruder. Termoruder isolerer bedre end almindelige ruder, og lader varmen forblive inde i huset. Termoruder behøver ikke at koste en bondegård. Der findes et stort udvalg af billige termoruder som tilmed er i en rigtig god kvalitet.

Ved at udskifte til termoruder vil du samtidig opleve, at du sparer penge på varmeregningen.

Hvordan bliver dit hus opvarmet?

Har du et oliefyr i dit hus, kan du vælge at udskifte oliefyret med en mere klimavenlig opvarmningsform. Dog kan det være forbundet med en stor omkostning at udskifte husets fyr. Tag derfor kontakt til din lokale fagmand indenfor opvarmning af huse for at finde en god løsning der passer til dit behov. En god løsning kunne f.eks. være at supplere oliefyret med en varmepumpe. Desuden kan det også være en god løsning at udskifte fyringsolie. På markedet findes der nemlig forskellige fyringsolier i mere eller mindre klimavenlige varianter. Find derfor en god og miljøvenlig fyringsolie til dit fyr.

Vælger du at ændre på husets opvarmningsform, vil du, ligesom med udskiftning til termoruder, kunne mærke en forskel på varmeregningen samt på klimakontoen.

- Indsat billede -