Bestil lækker Sønderjysk mad

Har du nogensinde smagt på Sønderjylland? Hvis ikke, så venter der en god oplevelse! Der er fuld smagsvaluta for pengene, når du spiser de mange gode egnsretter, som er påvirket af den tyske madkultur.

Netop arven fra det tyske køkken betyder, at der er mange retter, der bærer præg af det sursøde, som leverer glimrende smagsindtryk.

Gamle dage serveret på et sølvfad

Mange forbinder særligt den sønderjyske madkultur med pølser. Det er slet ikke uden grund – her er der nemlig stor tysk (og faktisk også italiensk) inspiration.

Pølser i Sønderjylland er ofte lavet med kål – tror man! Men selvom navnet lader denne sandhed være den åbenlyse, er der ikke de store mængder kål i pølserne, men derimod er de lavet på en masse kød. Pølserne er blevet populære, da de har masser af smag, ligesom de er større og har en god konsistens – noget der også har gjort dem velegnede til grill.

Skal du lige spise brød til de gode pølser? Så er det Sønderjyske også oplagt. Her handler det slet ikke om at lave rugbrød med flest muligt kornsorter og kerner. Nej, i stedet er der fokuseret på et svampet brød, hvor der er bagt en god skorpe via bagning på et væddet træbræt, som altså efterlader midten dejlig luftig og blød, mens der er bid i det ydre.

Det sursøde paradis

Foruden masser af mad lavet med håndværk, får du som nævnt gode smagsvariationer, når du bestiller fra det sønderjyske køkken. Asier, syltede agurker, rødbeder, rødkål etc. udgør typisk gode smagskatalysatorer i vores gode, gammeldags danske køkken. Det ved de særligt meget om i Sønderjylland, hvor maden ofte er rig på disse ingredienser. En af årsagerne er, at det syrlige er med til at rense munden og gøre den klar til nye smagsindtryk. Du får derfor meget større glæde af alle de små fantastiske tilsætninger som krydderurter samt smagen af det søde, salte eller smagen af frugt. Det syrlige er med andre ord med til at åbne for en helt ny verden af smagsindtryk.

Er du blevet lun på at smage på retterne fra den sydligste del af landet? Du kan bestille Sønderjyske madvarer her. Husk desuden at den Sønderjyske mad er velegnet at nyde med god vin eller øl.

- Indsat billede -