Bedste træpiller

I Danmark findes der omkring en kvart million hjem, der er opvarmet ved hjælp af træpiller. Dermed er der også et par hunderede tusinde danske husstande, der gerne vil spare penge på træpiller, da det typisk ikke nødvendigvis er den billigste opvarmningsform, og træpillefyr ofte hører til i lidt ældre hjem, der ikke altid er så godt  isoleret som muligt.

Der er nogen der meget fejlagtigt tror, at træpiller er træpiller, og at det ikke betyder noget hvilken slags man køber, og derfor bare går efter de billigste. Dette er dog en meget stor fejl, da dårlige træpiller brænder meget kortere, og derfor skal der bruges flere når huset skal opvarmes, på den måde bliver det også dyrere end det behøvede at være at varme huset op. Hvis man sparer penge på træpiller, kan disse altså meget hurtigt være smidt væk og mere til i dårligt brændende piller.

Det er populært at finde træpiller på online, og der er mange der ikke er så kritiske når de bestiller, da det er billigt at få leveret fra eksempelvis Litauen, Polen og andre lande, hvor både træet og og arbejdskræfter er billigere.

Du bør vælge danske forhandlere af pillefyr, der også næsten altid forhandler træpiller, og ved langt mere om hvilke piller der er bedst til hvilke fyr. Du kan dog også selv teste træpiller. Du kan bestille nogle hjem i mindre mængder og lave en helt enkelt vandtest på dem.

Du kan putte de forskellige piller i vand og dem den bliver hurtigst opløst er dem der er dårligst presset og dermed giver den laveste brændetid. På den måde kan du hurtigt finde din helt egen testvinder.

- Indsat billede -