Bedste hundefoder

Alle hundeejere der går lidt op i deres hundes ve og vel, ved at det ikke er ligegyldigt hvilken slags foder man giver til sine firbenet venner. Ligesom os mennesker har hunde også brug for at få en kost, hvor alt hvad de skal bruge af vitaminer og proteiner findes i.

At have hund er ikke nogen billig fornøjelse, det ved alle der har været ejer af en hund på et eller andet tidspunkt. Der er ikke kun forskel på kvaliteten af hundemad, der er også en enorm forskel på prisen alt efter om man køber hos hos dyrlægen hos dyrehandlere, webshops, eller man vælger det billigste i supermarkeder.

Selvom hundefoder generelt har en fornuftig standard her i landet, og de fleste underholder de officielle anbefalinger til hunde, så hænger pris og kvalitet stadig unægteligt sammen. Tænk og Test har lavet en stor undersøgelse af hundemad, der viste at de dyrere mærker også generelt var dem der klarede sig bedst. Der var dog også flere mærker, der klarede sig ganske glimrende og ikke var blandt de absolut dyreste på markedet.

Undersøgelsen indeholdte test af 21 mærker, hvilket er et fint udsnit, men det er langt fra fyldestgørende, da der af meget producenter, der ikke er blevet plads til. Eksempelvis er der ikke blevet plads til carnilove, der ellers generelt har fået mange roser på vejen. Det er dog samtidig forståeligt, at det ikke har været muligt at lave en komplet fyldestgørende test, da der findes mange hundrede producenter af hundefoder.

 

- Indsat billede -