Bedst i test: Disse gardiner skærmer bedst for solen

Mange mennesker bliver generet af solen, hvis den skinner direkte ind gennem vinduerne. Især i de rum, hvor man opholder sig i løbet af dagen, kan det være enormt frustrerende, hvis solen bager ind ad vinduet. Det er dog langt fra alle, der synes, at det ser specielt godt ud, hvis man indretter stuen med mørklægningsgardiner — men hvilke gardiner er de bedste til at skærme for solen i stuen, hvis man ikke ønsker at hænge mørklægningsgardiner op? Læs med herunder — og bliv klogere på, hvilket gardin der har klaret sig bedst i test.

 

3. plads: Rullegardiner 

Rullegardinerne kommer på en tredjeplads. Selvom det er det vindue, der skærmer bedst for solen, så får det stadig ikke førstepladsen. Det gør det ikke, fordi det ikke er specielt justérbart. Det kan dog være fordelagtigt at have i eksempelvis køkkenet, hvis man ønsker at kunne gøre det helt mørkt — i stuen er det dog ikke praktisk.

 

2. plads: Plissegardiner

Plissegardinet giver stuen et specielt udtryk, som passer godt ind i det moderne, danske hjem, og de er utroligt gode til at skærme for solen. De kan dog heller ikke indstilles — ligesom rullegardinet — derfor ender det på en andenplads. Det er dog et godt gardin, som passer godt ind i de fleste hjem. Fra parcelhuset til herskabslejligheden.

 

1. plads: Lamelgardinet

Lamelgardinet er dét gardin, vi har vurderet til at være det bedste, når det kommer til at skærme for solen i stuen. Det gør det, fordi det er nemt at justere, så man kan få den mængde sol ind i stuen, som man ønsker. Det er at foretrække, da det kan blive for mørkt i stuen, hvis man dækker helt for solen — af samme grund er mørklægningsgardinet heller ikke på listen over de bedste gardiner til stuen. Det passer bedre ind i soveværeslet. Find lamellgardiner her.

 

Hvilke gardiner bruger du i din stue?

- Indsat billede -